کلاچ برقی سمند + [مقایسه با کلاچ طبی]
کلاچ برقی سمند؛ هرروز تعداد رانندگان اسنپ و تپسی رو به افزایش می باشد و اکثر مردم از ماشین شخصی خود برای انجام کارهای روزمره استفاده می کنند. این امر موجب ایجاد ترافیک شدید در سطح شهر شده است. رانندگی در این شرایط استفاده از کلاچ های مکانیکی علاوه بر ایجاد صدمات جسمی به امری خسته کننده و استرس زا تبدیل شده است.
کلاچ برقی یکی از فناوری های نوین در خودروهای امروزی می باشد که به منظور رانندگی راحت تر و کاهش فشار بر راننده به کار می رود.
در این مقاله سعی داریم شما خوانندگان عزیز را با کلاچ برقی سمند، تفاوت آن با کلاچ طبی، مزایا آنها و نحوه نصب کلاچ طبی آشنا کنیم؛ با نوین مبتکران همراه باشید.
توجه << جهت مشاهده آموزش نصب نرم کننده کلاچ طبی مبتکران کلیک نمایید >> توجه
جهت مشاهده ویدیو های آموزشی بیشتر کانال آپارات را دنبال کنید.
تعریف کلاچ برقی
کلاچ برقی به طور گسترده در خودروهای نوین به ویژه در خودروهای خودکار و هیبریدی استفاده می شود. به طور کلی کلاچ برقی یک سیستم اتوماتیک است که فرایند کلاچ گیری را به صورت خودکار انجام می دهد و رانندگی را آسان تر می کند. استفاده از کلاچ برقی به دلیل حذف فشار پا بر روی پدال کلاچ، باعث کاهش خستگی در رانندگی های طولانی و تعویض دنده راحت تر و روان تر انجام می گردد.
نشانه های خرابی در کلاچ برقی سمند
خراب شدن کلاچ برقی در خودروهایی مانند سمند میتواند نشانههایی داشته باشد که به شما کمک میکند تا قبل از بروز مشکلات جدی تر، به تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید. برخی از نشانههای خراب شدن کلاچ برقی سمند عبارتند از:
- لرزش در هنگام تعویض دنده: اگر هنگام تعویض دنده احساس لرزش می کنید ممکن است نشانه ای از مشکل در کلاچ برقی باشد.
- کاهش عملکرد کلاچ: اگر احساس کردید کلاچ به درستی کار نمی کند و یا به سختی فشرده می شود، این می تواند نشانه ای از خرابی کلاچ باشد.
- بوی سوختگی: بوی سوختگی می تواند نشانه از گرم شدن بیش از حد کلاچ باشد که به دلیل استفاده نادرست از کلاچ و یا خرابی کلاچ باشد.
- نشت مایع: وجود مایع در زیر خودرو می تواند نشانه ای از نشتی در سیستم کلاچ برقی باشد.
- صدای غیر معمول: صدای جیرجیر و یا هر نوع صدای غیرمعمول می تواند نشانه از خرابی کلاچ باشد.
اگر هنگام رانندگی با یکی یا چند مورد از این نشانه ها مواجه شدید، بهتر است خودرو را به یک متخصص مکانیک نشان دهید تا بررسی های لازم انجام شود و در صورت نیاز تعمیرات لازم صورت گیرد.
همچنین بخوانید: تعویض بلبرینگ تیبا 1 و تیبا 2، کلاچ برقی پراید 111، کلاچ برقی 206
قیمت کلاچ برقی سمند
قیمت کلاچ برقی سمند می تواند بسته به عوامل مختلفی مانند برند، کیفیت، محل خرید، نوسانات بازار متغیر باشد. به طور کلی قیمت کلاچ برقی سمند می تواند در محدوده های مختلفی قرار بگیرد.
با توجه به تغییرات بازار و نرخ ارز ممکن است قیمت کلاچ برقی سمند نوساناتی داشته باشد.
سمند؛ کلاچ برقی یا کلاچ طبی؟
تا اینجا با کلاچ برقی، قیمت و نشانه های خرابی کلاچ برقی سمند آشنا شدیم. حال سوال این است که برای سمند کلاچ برقی بهتر است یا طبی؟ ابتدا بهتر است به معرفی کلاچ طبی بپردازیم.
کلاچ طبی (یا کلاچ هیدرولیکی) نوعی کلاچ است که در برخی از خودروها برای بهبود راحتی رانندگی و کاهش تلاش فیزیکی راننده در هنگام تعویض دنده استفاده میشود. در واقع، این سیستم به گونهای طراحی شده است که با کاهش نیروی لازم برای فشردن پدال کلاچ، رانندگی را آسان تر کند.در ادامه به این سؤال کلاچ برقی یا کلاچ طبی؟ پاسخ می دهیم.
کلاچ طبی
1. به دلیل اینکه کلاچ طبی کاملاً جایگزین سیم کلاچ خودرو و فابریک نصب می شود، هر مکانیکی می تواند آن را به راحتی نصب کند؛به طوری که اگر در هرجایی خودروی شما خراب شود می توانید به نزدیکترین تعمیرگاهی، خودروی خود را برسانید و مکانیکی سیم کلاچ طبی را باز کند و سیم کلاچ معمولی را ببندد که این پروسه وقت زیادی را از شما و مکانیک نمی گیرد (حداقل حدود 15 الی 20 دقیقه) که می تواند بر هزینه نصب تاثیرگذار باشد.
2. در کلاچ طبی، سیم جایگزین سیم قبلی می شود و فابریک ماشین در جای خود باقی می ماند؛ به طوری که قطعه ای به خودرو اضافه نمی شود.
3. کلاچ طبی در مقایسه با کلاچ برقی عمر و دوام بالاتری دارد و با خرید کلاچ طبی از نوین مبتکران حداقل 4 سال برای شما کار می کند و همچنین 1 سال گارانتی دارد.
4. هزینه نصب کلاچ طبی کمتر از کلاچ برقی می باشد؛قیمت کلاچ برقی از حدود 10 میلیون تومان شروع می شود ولی کلاچ طبی از حدود 680 هزار تومان شروع می شود که خودتان می توانید شاهد تفاوت قیمت این دو باشید.
کلاچ برقی
1. کلاچ برقی برعکس کلاچ طبی، برای نصب آن به یک متخصص از قبل آموش دیده و مجرب نیاز دارد و اگر هرجایی به مشکل برخوردید هیچ مکانیک دیگری به غیر از مکانیکی که کلاچ برقی را بر روی خودروی سمند شما نصب کرده است نمی تواند آن را تعمیر کند و باید ماشین را با بکسل برسانید به همان تعمیرگاهی که کلاچ برقی را برایتان نصب کرده است تا دوباره تعمیر کند یا گر لازم باشد قطعه ای را اضافه یا تعویض کند.
2. کلاچ برقی مرتباٌ دیسک و صفحه را تحت فشار قرار می دهد. و با توجه به نظرات و تجربیات مصرف کنندگان بس از استفاده از کلاچ برقی طی 3 الی 4 ماه موجب تمام شدن دیسک و صفحه می شود، بنابراین مجبور به نصب دیسک و صفحه نو می شوید.
3. کلاچ برقی در مقایسه با کلاچ طبی، در فابریک ماشین اختلال ایجاد می کند و باعث نصب تعدادی قطعات بر روی بدنه گیربکس و دوشاخ می شود.
4. از آنجایی که کلاچ برقی استهلاک بالایی دارد،قطعات آن به سرعت خراب می شود و ناچاراً نیاز به تعمیر دارد که شامل هزینه زیادی می شود.
قبل از خرید، مطمئن شوید که کلاچ انتخابی با مدل و سال ساخت خودروی شما سازگار باشد.
انتخاب بین کلاچ برقی و کلاچ طبی برای سمند بستگی به نیاز ها، سلیقه و شرایط رانندگی شما دارد. هر دو از این کلاچ ها ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند.
اگر راحتی در رانندگی و کاهش فشار روی پا برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد ما کلاچ طبی می باشد. اما اگر به دنبال تکنولوژی های مدرن و دقت بالا هستید، کلاچ برقی میتواند انتخاب مناسبی باشد.
تیم نوین مبتکران برای هر مشتری خود که کلاچ طبی نصب کرده است، بیش از 95% از آنها دیسک و صفحه ماشین بیش از 4 تا 5 سال کار می کند.
مزایا کلاچ برقی سمند
کلاچ برقی سمند به عنوان یک سیستم نوین و پیشرفته مزایای زیادی دارد و رانندگی را در شهر های پرجمعیت با ترافیک بیشتر به مراتب راحت تر و بهتر می کند. چند نمونه از مزایا کلاچ برقی سمند به شرح زیر می باشد.
- بهبود مصرف سوخت: به دلیل بهینه تر بودن عملکرد این نوع کلاچ ها، ممکن است باعث بهبود مصرف سوخت شود.
- کاهش خستگی راننده خودرو: با توجه به اینکه فرایند کلاچ گیری کاملا اتوماتیک می شود و فشار پا بر روی کلاچ حذف می شود، در نتیجه باعث کاهش خستگی راننده می شود.
- پایداری و دوام: کنترل در سیستم کلاچ برقی بهتر و دقیق تر می باشد که این می تواند به کاهش ساییدگی و پارگی کمک کند و در نتیجه پایداری و دوام کلاچ برقی سمند بیشتر کلاچ مکانیکی می باشد.
- کاهش وزن و پیچیدگی: استفاده از سیستم کلاچ برقی باعث حذف شدن وزن اجزای مکانیکی و هیدرولیکی می شود و این می تواند باعث کاهش وزن خودرو شود.
- عملکرد سریع و دقیق: کلاچ برقی سمند به دلیل کنترل الکتریکی، می توانند بسیار سریع تر و با دقت تر نسبت به کلاچ مکانیکی عمل کنند.
معایب کلاچ برقی سمند
کلاچ برقی سمند از سیم کلاچ و یک موتور 2 آمپر تشکیل شده است؛این موتورها به دلیل قدرتی که دارد، آمپر خیلی زیاد مصرف می کند که این آمپر زیاد باعث می شود:
- باتری دِشارژ می شود
- فشار زیادی بر روی دینام است
- تنظیمات برق ماشین را برهم می زند
- ECU خطا می دهد
- خودرو مرتباً نیاز به دیاک نیاز پیدا می کند
به طور کلی اگر بخواهید از کلاچ برقی استفاده کنید به دلیل کلاچ گیری های مداوم و زیاد باعث ضعیف شدن باتری و دینام می شود و فشار بر روی آن می آید، تنظیمات ECU ماشین بهم می ریزد و در آخر باید دیاک بخورد.
برای خرید کلاچ طبی اصل و با کیفیت می توانید به وب سایت نوین مبتکران مراجعه نمایید. همچنین اگر در مورد کلاچ طبی سمند سؤالی دارید، می توانید با شماره 05137663408 و 05137609509 تماس بگیرید.
ما در نوین مبتکران در هر شهر نمایندگی داریم که می توانید به یکی از گزینههای موجود در لیست نمایندگی جهت نصب نرم کننده کلاچ مراجعه کنید.
جهت مشاهده ویدیو های آموزشی بیشتر کانال آپارات را دنبال کنید.